Τελευταία Νέα - Last News

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Dead Can Dance 23-9-2012

Dead Can Dance

Dead can Dance (23 Σεπτεμβρίου)
     Ένα ονειρικό κλείσιμο στις φετινές εκδηλώσεις στο Θέατρο του Λυκαβηττού υπόσχονται οι ιστορικοί Dead Can Dance, οι οποίοι ιδρύθηκαν το 1981 από τους Lisa Gerrard και Brendan Perry, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, και θα επισκεφτούν την χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδεία τους.                             Οι Dead Can Dance θα εντάξουν τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα στην "World Tour" περιοδεία τους που ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. 
     Αυτές οι συναυλίες θα είναι οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις τους μετά την πολύ επιτυχημένη και sold out περιοδεία τους το 2005. Η παγκόσμια περιοδεία τους θα ξεκινήσει το 2012 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και οι Dead can Dance θα επισκεφτούν τέσσερις ηπείρους μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.
     Οι Dead Can Dance θα κυκλοφορήσουν νέο studio άλμπουμ (το πρώτο μετά το "Spiritchaser" του 1996) που θα το παρουσιάσουν στην παγκόσμια περιοδεία τους.
     Ο Brendan Perry λέει σχετικά: «Η Lisa και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011 και στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της ηχογράφησης στα στούντιο Quivvy* στην Ιρλανδία. Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκρότημα ξανασμίγει την εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται. Τα σχέδια της περιοδείας έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις».
     Οι Dead Can Dance ηχογραφούν τα άλμπουμ τους στα Quivvy Studios, που βρίσκονται στην Ιρλανδία (70 χλμ. βόρεια του Δουβλίνου) μέσα σε μία παλιά εκκλησία όπου έχει διαμορφωθεί από τον ίδιο τον Brendan Perry σε studio ηχογραφήσεων.
      Οι Dead Can Dance θα δώσουν δυο συναυλίες στην Ελλάδα.
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, Θέατρο Γης
Αθήνα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, Θέατρο Λυκαβηττού
Προπώληση εισιτηρίων:
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012.
Τα πρώτα εισιτήρια θα κοστίζουν 28 ευρώ.
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο θα κοστίζει 35 ευρώ.
Το εισιτήριο στο ταμείο θα κοστίζει 40 ευρώ.
Ισχύουν οι ίδιες τιμές εισιτηρίων και για τις δύο συναυλίες.
Αθήνα:
Ticket House
Οδός: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλ.: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:30 – 18:30
Σάββατο: 10:30 – 16:00