ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραδοσιακός φούρνος «Λυκαβηττός»


  Ποιος δεν θα ήθελε,ένα ζεστό χωριάτικο ψωμί, να βγαίνει καυτό από τον χωριάτικο πέτρινο φούρνο; Κι όμως, εντός πρωτευούσης, από ένα εκ των παραδοσιακών φούρνων της, μπορείτε να φάτε ένα καλό χωριάτικο ψωμί με όλα τα μυστικά των μαέστρων του ζυμαριού σε απλά μαθήματα πατριδογευσίας, φέρνοντας σας στο νου εικόνες από το χωριό.


  Το 1988 ο Σταύρος Ισκιδάκης με τη σύζυγό του άνοιξαν αυτό το αρτοποιείο στο Κολωνάκι δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Είναι οι πρώτοι που έφεραν στην Ελλάδα το μαύρο γερμανικό ψωμί κι έτσι θα βρείτε αρκετά γερμανικά ψωμιά εδώ, όπως το μαύρο holsteiner katenbrot από σπόρους που φουσκώνουν πολλές ώρες στο νερό και τα αυθεντικά pretzel. Χρησιμοποιούν γερμανικούς σπόρους βιολογικής καλλιέργειας και αυστριακά αλεύρια και φτιάχνουν ψωμί χωρίς γλουτένη, χωριάτικο, αλλά και μοναστηριακό με χωρίς σχεδόν καθόλου μαγιά. Αξίζει να δοκιμάσετε το ψωμί τους με κουρκουμά – φουντούκι και καρύδι που είναι πραγματικά κάτι διαφορετικό.


  Τα καρβέλια έχουν κι αυτά την τιμητική τους, στο φούρνο αυτό. Βγαίνουν με προδιαγραφές χωριού –όπως τα φτιάχνει το χέρι– και με άρωμα που θυμίζει τα ψηλά βουνά της Πίνδου. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα καρβέλια, είναι το «μετσοβίτικο» διπλής αρτοποίησης, που είναι μεγάλη επιτυχία αλλά και τα βαριά ολικής άλεσης και σίκαλης δεν πάνε πίσω στις προτιμήσεις των «δύσκολων» Αθηναίων.


  Τις γιορτές, ο φούρνος γεμίζει από όμορφες γιορτινές μυρωδιές, που σε κάνουν να μην μπορείς ν' αντισταθείς και να θέλεις να τα πάρεις όλα. Τα Χριστούγεννα η ποικιλία είναι μεγάλη, από το φημισμένο ιταλικό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι, που ακούει στο όνομα πανετόνε, φτιαγμένο με την αυθεντική, σπιτική συνταγή, μέχρι τα λαχταριστά, χειροποίητα, τραγανά και μυρωδάτα μελομακάρονα.


  Και το Πάσχα, όμως, δεν φεύγει κανείς χωρίς νηστίσιμα παξιμάδια παντός τύπου και κουλούρες.
  Τέλος, όλες αυτές τις γεύσεις κι άλλες πολλές, θα τις βρείτε, στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 59 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 7211348.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας την Γνώμη σας για τον Λυκαβηττό!!!