ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Red Bull Hill Chasers Eιδικός Kανονισμός




Ο Ειδικός Κανονισμός του Red Bull Hill Chasers – Αθήνα/Λόφος Λυκαβηττού – 14/6/2014
Γενικά
- Ο Αγώνας Red Bull Hill Chasers είναι αγώνας ανάβασης σε προκαθορισμένη διαδρομή, με χρήση οποιοδήποτε ποδηλάτου που μπορεί να βρεθεί ελεύθερα (εμπορικά) στην αγορά. Δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε υποβοήθησης μηχανικής ή άλλης φύσεως στο ποδήλατο, εκτός από την ίδια τη φυσική δύναμη του ποδηλάτη/αναβάτη του, και κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να ολοκληρώσει τον Αγώνα αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς βοήθεια (δύναμης) από κανένα άλλο άτομο. Επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτων με σύστημα ταχυτήτων.
- Ο αγώνας Red Bull Hill Chasers είναι «OPEN» και δεν θα ισχύσει οποιοσδήποτε διαχωρισμός σε κατηγορίες (ηλικιακά ή με άλλο κριτήριο): Η συμμετοχή επιτρέπεται σε οποιονδήποτε ποδηλάτη ή ποδηλάτισσα, με οποιοδήποτε ποδήλατο θέλει να συμμετάσχει, ατομικά (όχι σαν μέλος ομάδας) και εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Βασική προϋπόθεση είναι η ηλικία του συμμετέχοντα να ξεπερνάει τα 16 έτη*. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να υπογράψει δήλωση συμμετοχής στον Αγώνα κατά την ώρα της εγγραφής του στη γραμματεία του event, η οποία θα βρίσκεται στο σημείο Διεξαγωγής. Δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε όποιον δεν υπογράψει την εν λόγω δήλωση κατά την ώρα της εγγραφής.
Για όσους είναι κάτω των 18 ετών (16 ετών έως 18 ετών) απαιτείται η παράδοση στη Γραμματεία του Αγώνα έγγραφης συναίνεσης του Γονέα/Κηδεμόνα, με επικυρωμένο το γνήσιο υπογραφήςΒρες εδώ τη δήλωση συμμετοχής για άτομα κάτω των 18 ετών.
- Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αριθμούς συμμετοχής κατά σειρά προσέλευσης στην γραμματεία του Αγώνα και με βάση αυτούς θα πάρουν θέση στην γραμμή της εκκίνησης.
- Οι διοργανωτές θα λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του event. Στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων και καθόλη την διάρκεια τους θα βρίσκεται ιατρός των αγώνων, έμπειροι Διασώστες καθώς και ασθενοφόρα όχηματα
Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φορούν προστατευτικό κράνοςκατάλληλο για αυτού του είδους Αγώνα. Συνίσταται επίσης η χρήση λοιπών προστατευτικών. Δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε κάποιον που δεν φοράει κατάλληλο προστατευτικό κράνος. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για πιθανή φθορά ποδηλατικού εξοπλισμού ή ρουχισμού υπόδησης του αναβάτη.
- Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φέρουν, πάνω από τον ρουχισμό ή/και εξοπλισμό τους, τη διακριτική φανέλα ή άλλο σχετικό σήμα της διοργάνωσης που θα τους δοθεί κατά την εγγραφή τους, καθ’όλη τη διάρκεια του event (Προκριματικά Sessions και Τελικοί). Η φανέλα θα φέρει τα σήματα της Διοργάνωσης, ενώ τα τυχόν σήματα των χορηγών των αναβατών δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να καλύπτουν αυτά της Διοργάνωσης.
- Οι συμμετέχοντες αθλητές οφείλουν να συμπεριφέρονται προς όλους, σύμφωνα με τους κανόνες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, σε περίπτωση εκτροπής κάποιου από τους συμμετέχοντες οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της άρνησης συμμετοχής η ακόμη της ακύρωσης – αποκλεισμού από τους αγώνες.
Εγγραφή/Συμμετοχή
- Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να υπογράψει δήλωση συμμετοχής στον Αγώνα κατά την ώρα της εγγραφής του στη γραμματεία του event, η οποία θα βρίσκεται στο σημείο Διεξαγωγής. Δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε όποιον δεν υπογράψει την εν λόγω δήλωση κατά την ώρα της εγγραφής. Κάθε συμμετέχων πρέπει να φέρει Αστυνομική Ταυτότητα ή/και άλλο επίσημο αποδεικτικό ταυτότητας (Διαβατήριο) και να παρουσιάσει το ποδήλατο συμμετοχής του κατά την ώρα της εγγραφής, για τεχνικό έλεγχο. Δεν είναι δυνατή η χρήση του ίδιου ποδηλάτου από πέραν του ενός συμμετέχοντα (κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει το δικό του ποδήλατο).
- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα στις 13:30, την ημέρα της διεξαγωγής, για να παρακολουθήσουν την τελική ενημέρωση από τον Διοργανωτή. Σε αντίθετη περίπτωση χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στους Προκριματικούς.
Αγωνιστική Διαδικασία
- Ο Αγώνας χωρίζεται σε δύο «σκέλη»: Προκριματικά Sessions (έναρξη στις 14:00, 14/6/2014) και Τελικοί (έναρξη στις 20:30, 14/6/2014). Και τα δύο «σκέλη» θα πραγματοποιηθούν στην ίδια διαδρομή (Λόφος Λυκαβηττού). Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 320 μέτρων και παραμένει ίδια για όλες τις διαδικασίες/heats/groups του Αγώνα.
- Στον Αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης και συμπληρωματικά σύστημα Video Finish, για τον υπολογισμό/έλεγχο τερματισμού. Άλλες σχετικές λεπτομέρειες (όπως σήματα εκκίνησης, ενημέρωση κατάταξης κτλ) θα δωθούν στους συμμετέχοντες, κατά την διαδικασία εγγραφής ή/και τη διαδικασία ενημέρωσης, όπως αυτή αναφέρεται παραπάνω.
- Στα Προκριματικά Sessions, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν με τυχαίο τρόπο σε groups των 4, και η σειρά εκκίνησης κάθε group θα δωθεί κατά τη διαδικασία εγγραφής ή/και ενημέρωσης, όπως αυτή αναφέρεται παρακάτω. Οι συμμετέχοντες φέρουν την ευθύνη παρουσίας στην γραμμή εκκίνησης στα Προκριματικά sessions, ακολουθώντας και τις οδηγίες της Διοργάνωσης. Με το τέλος των Προκριματικών Sessions, θα προκριθούν στους Τελικούς οι 48 αναβάτες με τους καλύτερους χρόνους των Προκριματικών, και η σχετική κατάταξη θα ανακοινωθεί στη Γραμματεία του Αγώνα αμέσως μετά τη λήξη των Προκριματικών.
- Οι Τελικοί θα ξεκινήσουν με τους 48 συμμετέχοντες χωρισμένους σε 12 «heats» των 4 αναβατών. Οι αναβάτες θα χωριστούν στα πρώτα αυτά heats με τον εξής τρόπο: 1ο Heat: Νούμερα 1, 13, 25, 37 της κατάταξης των Προκριματικών, 2ο Heat: Νούμερα 2, 14,26,38 της κατάταξης των Προκριματικών κ.ο.κ. Από τα πρώτη σειρά των Heats επιλέγονται για πρόκριση στην επόμενη σειρά των Heats οι 2 πρώτοι που θα τερματίσουν από το κάθε Heat της πρώτης σειράς και οι 8 ταχύτεροι αναβάτες από τους εναπομείναντες (που τερμάτισαν 3οι ή 4οι στα Heats που συμμετείχαν). Από τη δεύτερη σειρά των Heats και ως τον Τελικό Αγώνα θα επιλέγονται για πρόκριση στην επόμενη φάση οι 2 πρώτοι που θα τερματίζουν σε κάθε ανάλογο Heat, Quarter Final, Semi Final. Η κάθε φάση του Αγώνα (Heats, Quarter Finals κτλ) θα πραγματοποιείται αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης.
- Ο διοργανωτής (και μόνο) διατηρεί το δικαίωμα επανεκκίνησης των αναβάσεων για οποιοδήποτε λόγο, ειδικά δε για λόγους ασφαλείας.
- Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αναπροσαρμογής του προγράμματος ή/και αναβολής του event για λόγους ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες κλπ)
Μη συμμόρφωση σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δίνει αυτομάτως το δικαίωμα στον Διοργανωτή να ακυρώσει τη συμμετοχή ή να απαγορέψει τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο άτομο. Ταυτόχρονα, ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συμμετοχή ή να απαγορέψει τη συμμετοχή σε άτομο ή άτομα του/των οποίου/ων οι πράξεις θέτουν σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας την Γνώμη σας για τον Λυκαβηττό!!!